Cukinijų ir sūrio gratinas

Šis patiekalas patiks cukinijų ir sūrio derinio mėgėjams. Gali būti patiekiamas tiek kaip pagrindinis patiekalas tiek ir  kaip užkandis arba netradicinis  garnyras. O kepdami vis su kitokiu sūriu ar parturtindami plonai pjaustytomis bulvėmis, ar pomidorais turėsite vis kitą patiekalą.

Mūsų šeimoje tai labai mėgstamas vaikų patiekalas, o aš neretai jam sunaudoju cukinijų likučius.

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia

Ingredientai:

  • 1-2 nedidelės cukinijos
  • 2 česnako skiltelės
  • ½  svogūno
  • 100ml grietinėlės
  • 50g tarkuoto parmezano
  • 70g fermentinio sūrio
  • Alyvuogių aliejaus
  • Saujelė krapų
  • Druskos
  • Pipirų
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  2. Į karščiui atsparų indą dėkite smulkiai pjaustytą svogūną, smulkai pjaustytą česnaką, plonais griežinėliai pjaustytą cukiniją, tarkuotą fermentinį sūrį. Viską pabarstykite druska ir pipirais ir išmaišykite rankomis.
  3. Užpilkite grietinė ir viršų apibarstykite parmezanu.
  4. Kepkite orkaitėje 20-25 minutes arba kol sūris taps auksinės spalvos.
  5. Prieš patiekiant apibarskykite krapais.

Skanaus!

Kiti receptai