Šis patiekalas patiks cukinijų ir sūrio derinio mėgėjams. Gali būti patiekiamas tiek kaip pagrindinis patiekalas tiek ir kaip užkandis arba netradicinis garnyras. O kepdami vis su kitokiu sūriu ar parturtindami plonai pjaustytomis bulvėmis, ar pomidorais turėsite vis kitą patiekalą.
Mūsų šeimoje tai labai mėgstamas vaikų patiekalas, o aš neretai jam sunaudoju cukinijų likučius.
Ingredientai:
- 1-2 nedidelės cukinijos
- 2 česnako skiltelės
- ½ svogūno
- 100ml grietinėlės
- 50g tarkuoto parmezano
- 70g fermentinio sūrio
- Alyvuogių aliejaus
- Saujelė krapų
- Druskos
- Pipirų
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
- Į karščiui atsparų indą dėkite smulkiai pjaustytą svogūną, smulkai pjaustytą česnaką, plonais griežinėliai pjaustytą cukiniją, tarkuotą fermentinį sūrį. Viską pabarstykite druska ir pipirais ir išmaišykite rankomis.
- Užpilkite grietinė ir viršų apibarstykite parmezanu.
- Kepkite orkaitėje 20-25 minutes arba kol sūris taps auksinės spalvos.
- Prieš patiekiant apibarskykite krapais.
Skanaus!