Keksiukai su cukinijomis

Jei kepti cukinijų blynus jau pabodo, kepkit keksiukus su cukinijomis. Šie keksiukai drėgni ir sodraus šokolado skonio . Ir tai yra  keksiukai, kuriuos iškepus vaikai visada sako, kad galėčiau juos kepti dažniau, nes tai tobuliausias būdas panaudoti cukinijas. Tad jei ieškot kur sunaudoti  jaunas cukinijas šis receptas yra kaip tik tai, ko ir ieškote.

Ingredientai:

  • 2 nedidelės cukinijos
  • ½ puodelio alyvuogių aliejaus „Liophos“
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1stiklinė granuliuoto cukraus
  • 1½ stiklinės universalių miltų
  • ½ stiklinės nesaldintos kakavos miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • Cukraus pudros pateikimui (nebūtina)
  1. Cukinijas sutarkuokite ir užpilkite druska. Palikite pusvalandžiui, kad išsiskirtų sultys. Tinklelio pagalba nuspauskite.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Keksiukų formą išpurkškite aliejumi.
  3. Į dubenį supilkite aliejų, cukrų, sumuškite kiaušinius. Gerai išmaišykite šluotele.
  4. Įmaišykite cukinijas.
  5. Į atskirą dubenį suberkite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius. Sumaišykite šluotele.
  6. Supilkite sausus ingredientus į šlapius ingredientus ir sumaišykite mediniu šaukštu arba mentele.
  7. Supilkite tešlą į keksiukų formeles maždaug ¾ tūrio.
  8. Kepkite 20–25 minutes arba tol, kol įsmeigus medinį pagaliuką jis bus  švarus.
  9. Jei norite, prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Kiti receptai