Graikiški cukinijų rutuliukai su feta ir žolelėmis

Kolokithokeftedes – tai paprastai paruošiamas ir labai skanus graikiškas užkandis, gaminamas iš fetos ir žolelių, patiekiamas su tzatziki ar paprastu graikišku jogurtu. Šie rutuliukai taip pat gali būti patiekiami ir su lapinėmis arba graikiškomis salotomis. Geriausia juos valgyti iškart, kol dar traškūs ir šilti, nors labai skanūs jie ir šalti.

Ingredientai:

  • Maždaug 700 gramų cukinijų,
  • 2 kiaušiniai,
  • 90–110 gramų fetos,
  • 1 didelis, smulkiai supjaustytas svogūnas (galima naudoti svogūnų laiškus),
  • 2 šaukštai pjaustytų šviežių petražolių,
  • 2 šaukštai pjaustytų šviežių mėtų,
  • 1 šaukštas pjaustytų šviežių krapų,
  • 1 šaukštas sauso raudonėlio,
  • 1 šaukštelis druskos,
  • 1/2 puodelio džiūvėsėlių,
  • 1/2 puodelio miltų,
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
  • Maltų pipirų,
  • Alyvuogių aliejus kepimui.

Sutarkuokite cukinijas, sudėkite į kiaurasamtį ir lengvai pasūdykite. Leiskite pastovėti 10 minučių. Praėjus 10 minučių, išspauskite (rankomis) kiek galima daugiau skysčio iš cukinijų.

Dideliame dubenyje sumaišykite cukinijas, fetą, smulkiai supjaustytą svogūną, petražoles, mėtas, krapus, raudonėlį ir 2 lengvai išplaktus kiaušinius. Suberkite džiūvėsėlius ir išmaišykite.

Miltus ir kepimo miltelius sumaišykite nedideliame dubenyje ir supilkite ant cukinijų mišinio, išmaišykite.

Paimkite vidutinio dydžio keptuvę ir įpilkite pakankamai alyvuogių aliejaus, kad būtų 2-3 cm. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Formuokite rutuliukus ir kepkite apie 2 minutes, tada apverskite ir pakepkite dar 1–2 minutes. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius.

Patiekite su šlakeliu citrinos paskanintu graikišku jogurtu ar tzatziki.

* Jei neturite šviežių žolelių, galite naudoti džiovintas. Tik kiekis turėtų būti perpus mažesnis.

Kiti receptai