Šios burokėlių sriubos receptas buvo netikėtas ir atsitiktinis mano kulinarinis atradimas.
Buvo laikas, kai vienintelė sriuba, kurią tikrai valgė vaikai buvo burokėlių. Ir aš ją gamindavau taip dažnai, kad tai buvo labiau panašu į visada nei į dažnai. Tad natūraliai ieškodavau, kaip ją paįvairinti bei paskaninti. Ir vieną dieną, šaldytuve liūdėjęs stiklainiukas pesto padažo, mano eksperimentus nutraukė. Nuo tada burokėlių sriubą gaminu tik su pesto padažu ir be jokių eksperimentų.
- 2 vidutinio dydžio burokėliai arba 1 didesnis
- 2 vidutinio dydžio bulvės
- 1 morka
- 2 šaukštai Pesto padažo
- Poro balta dalis
- 2l jautienos sultinio
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- Druska
- Pipirai
- Aliejaus kepimui
- Grietinės pateikimui
Burokėlius sutarkuokite burokine tarka, sudėkite į nedidelį puodą, apšlakstykite citrinos sultimis, paskaninkite druska, pipirais bei įpylę porą šaukštų aliejaus ir patroškinkite apie 15min ant vidutinės kaitros.
Morkas bei porą apkepkite keptuvėje. Puode užvirkite sultinį, sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir pavirkite 10 min. Dėkite burokėlius, apkeptas morkas ir porą bei pavirkite dar 10 min. Prieš baigiant virti įdėkite pesto padažo.
Pateikite su grietine ir virtomis bulvėmis arba juoda duona.
Skanaus!