Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Ištepkite kepimo formą sviestu ir pabarstykite migdolų miltais.
Elektriniu plakikliu suplakite cukrų, sviestą, druską ir migdolų bei vanilės ekstraktus iki labai šviesios ir purios masės.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius po vieną įplakite į sviesto masę.
Sudėkite rikotos sūrį ir plakite dar maždaug minutę, kol masė taps labai vientisa. Įmaišykite migdolų miltus.
Švelniai įmaišykite iki purumo išplaktus kiaušinių baltymus.
Tešlą paskleiskite į paruoštą (geriausiai atsegamą) kepimo formą.
Viršų tolygiai pabarstykite migdolų drožlėmis.
Kepkite 160C orkaitėje apie 50 minučių. Jei pradėtų migdolai degti kepimo formą uždenkite kepimo Folija.
Leiskite pyragui atvėsti 10 minučių. Išimkite iš formos ir po dar maždaug 15 minučių apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!