Itališkas migdolinis pyragas su rikota

Tai pyragas kurį planavau iškepti beveik du mėnesius. I rnuojauta neapgavo, kad jis ypatingas! Puras ir kartu šlapias bei traškus dėl migdolų drožlių, natūraliai be glitimo. Puikiai tikspire puodelio kavos ar arbatos. Na o jeigu ir Jūs įsimylėsit migdolinius rekomenduoju pamėginti išsikepti ir prancūzišką migdolinį pyragą.

Itališkas migdolinis pyragas su rikotos sūriu

Paprastas, šlapias ir purus, natūraliai be glitimo. Puikiai tiks prie puodelio kavos, arbatos ar stiklinės pieno. Lengvai ir gražiai supjaustomas, tad labai tiks ir į užkandžių dėžutes.
Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 15 minutes
Kepimas 50 minutes
Visas laikas 1 hour 5 minutes
Patiekalas Dessert
Virtuvė Italian
Porcijos 8

Reikės
  

  • 120 g sviesto kambario temperatūros
  • 200 g smulkių migdolų miltų
  • 120 g cukraus
  • 4 vnt. dideli kiaušiniai kambario temperatūros
  • 200 g  rikotos
  • ¼ šaukštelio rupios druskos
  • šaukštelio migdolųekstrakto
  • šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 50 g migdolųdrožlių
  • Cukraus pudros apibarstymui

Gaminimas
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Ištepkite kepimo formą sviestu ir pabarstykite migdolų miltais.
  • Elektriniu plakikliu suplakite cukrų, sviestą, druską ir migdolų bei vanilės ekstraktus iki labai šviesios ir purios masės.
  • Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius po vieną įplakite į sviesto masę.
  • Sudėkite rikotos sūrį ir plakite dar maždaug minutę, kol masė taps labai vientisa. Įmaišykite migdolų miltus.
  • Švelniai įmaišykite iki purumo išplaktus kiaušinių baltymus.
  • Tešlą paskleiskite į paruoštą (geriausiai atsegamą) kepimo formą.
  • Viršų tolygiai pabarstykite  migdolų drožlėmis.
  • Kepkite 160C orkaitėje apie 50 minučių. Jei pradėtų migdolai degti kepimo formą uždenkite kepimo Folija.
  • Leiskite pyragui atvėsti 10 minučių. Išimkite iš formos ir po dar maždaug 15 minučių apibarstykite cukraus pudra.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai