Tai pyragas kurį planavau iškepti beveik du mėnesius. I rnuojauta neapgavo, kad jis ypatingas! Puras ir kartu šlapias bei traškus dėl migdolų drožlių, natūraliai be glitimo. Puikiai tikspire puodelio kavos ar arbatos. Na o jeigu ir Jūs įsimylėsit migdolinius rekomenduoju pamėginti išsikepti ir prancūzišką migdolinį pyragą.
-
Maisto planavimas – asmeninė konsultacija€39,00
-
Asmeninis 1 savaitės meniu sudarymas€25,00
-
Produktas su nuolaidaKaip suplanuoti meniu šeimai: 4 savaičių kursasOriginal price was: €89,00.€49,00Current price is: €49,00.
Itališkas migdolinis pyragas su rikotos sūriu
Paprastas, šlapias ir purus, natūraliai be glitimo. Puikiai tiks prie puodelio kavos, arbatos ar stiklinės pieno. Lengvai ir gražiai supjaustomas, tad labai tiks ir į užkandžių dėžutes.
Reikės
- 120 g sviesto kambario temperatūros
- 200 g smulkių migdolų miltų
- 120 g cukraus
- 4 vnt. dideli kiaušiniai kambario temperatūros
- 200 g rikotos
- ¼ šaukštelio rupios druskos
- 1½ šaukštelio migdolųekstrakto
- 1½ šaukštelio vanilės ekstrakto
- 50 g migdolųdrožlių
- Cukraus pudros apibarstymui
Gaminimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Ištepkite kepimo formą sviestu ir pabarstykite migdolų miltais.
- Elektriniu plakikliu suplakite cukrų, sviestą, druską ir migdolų bei vanilės ekstraktus iki labai šviesios ir purios masės.
- Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius po vieną įplakite į sviesto masę.
- Sudėkite rikotos sūrį ir plakite dar maždaug minutę, kol masė taps labai vientisa. Įmaišykite migdolų miltus.
- Švelniai įmaišykite iki purumo išplaktus kiaušinių baltymus.
- Tešlą paskleiskite į paruoštą (geriausiai atsegamą) kepimo formą.
- Viršų tolygiai pabarstykite migdolų drožlėmis.
- Kepkite 160C orkaitėje apie 50 minučių. Jei pradėtų migdolai degti kepimo formą uždenkite kepimo Folija.
- Leiskite pyragui atvėsti 10 minučių. Išimkite iš formos ir po dar maždaug 15 minučių apibarstykite cukraus pudra.
- Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!