Citrininis keksas
Drėgnas, purus, skanus ir gerą nuotaiką dovanojantis pyragas. Puikus desertas kai norisi kažko paprasto ir greitai pagaminamo prie arbatos ar kavos puodelio.
Pasiruošimo laikas 15 minutes mins
Gaminimo laikas 55 minutes mins
Visas laikas 1 hour hr 10 minutes mins
Patiekalas Dessert
Virtuvė Italian
3 vnt. kiaušinių 200 g cukraus 270 g universalių miltų 2½ šaukštelio kepimo miltelių 100 g sviesto 100 g graikiško jogurto 2 vidutinių citrinų 1 šaukštelis vanilės ekstrakto 100 g cukraus pudros apibarstymui
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.
Kekso formą patepkite aliejumi arba sviestu.
Dideliame dubenyje iki šviesios purios masės išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Supilkite ištirpintą sviestą.
Po truputį į dubenį įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite iki vientisos masės ir įmaišykite jogurtą.
Nutarkuokite citrinų žievelę, išspauskite sultis ir įmaišykite į tešlą.
Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Kepkite 50–60minučių (priklausomai nuo jūsų orkaitės).
Leiskite atvėsti apie 15 minučių ir išimkite iš formos.
Apibarstykite cukraus pudra (nebūtina).
Skanaus!