Citrininis itališkas keksas

Šią žiemą viskas sukasi apie citrusus ir Italiją. Iškepus apelsininį keksą neatsispyriau pagundai iškepti ir citrininį keksą.

Abu gaivūs ir drėgni, tik citrininis, kaip ir priklauso, kiek rūgštesnis ir gaivesnis. Tad rekomenduoju išsikepti abu ir nuspręsti patiems, kuris vertesnis būti ant jūsų stalo.

Meniu planavimas

Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą

Citrininis keksas

Drėgnas, purus, skanus ir gerą nuotaiką dovanojantis pyragas. Puikus desertas kai norisi kažko paprasto ir greitai pagaminamo prie  arbatos ar kavos puodelio.
51
Pasiruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 55 minutes
Visas laikas 1 hour 10 minutes
Patiekalas Dessert
Virtuvė Italian
Porcijos 8

Reikės
  

  • 3 vnt. kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 270 g universalių miltų
  • šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 g sviesto
  • 100 g graikiško jogurto
  • 2 vidutinių citrinų
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 100 g  cukraus pudros apibarstymui

Gaminimas
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.
  • Kekso formą patepkite aliejumi arba sviestu.
  • Dideliame dubenyje iki šviesios purios masės išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Supilkite ištirpintą sviestą.
  • Po truputį į dubenį įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite iki vientisos masės ir įmaišykite jogurtą.
  • Nutarkuokite citrinų žievelę, išspauskite sultis ir įmaišykite į tešlą.
  • Supilkite tešlą į paruoštą kepimo  formą. Kepkite 50–60minučių (priklausomai nuo jūsų orkaitės).
  • Leiskite atvėsti apie 15 minučių ir išimkite iš formos.
  • Apibarstykite cukraus pudra (nebūtina).
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas