Braunis su maskarpone

Planavau jį pavadinti „Jei liko maskarponės nuo švenčių…“ bet gyvenimas pats padiktavo kitą pavadinimą ir socialiniuose tinkluose jis vadinasi „Netobulai tobulas braunis”.

Kodėl „Netobulai tobulas”? Nes kepdama sugalvojau jį iškepti kekso formoje ir jis iš tos formos tiesiog neišsiėmė. O skonis buvo tobulas! Tad teko kepti dar kartą ir fotografuoti iš naujo.

Receptas labai parastas. Primenu, braunis nebūna purus!!! Jis būna šlapias. Šis ir be traškios plutelės. Ir valgyti jį reikia pasimėgaujant, nes jis tikra kalorijų bomba! Verta nuodėmės bomba!

Šokoladainis su maskarpone

Ypatingai drėgnas ir šokoladiškas, tačiau be traškios plutelės šokoladainis, dar kitaip vadinamas brauniu. Puikiai tiks prie puodelio kavos, arbatos, ar stiklinės pieno.
Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 15 minutes
Kepimo laikas 50 minutes
Visas laikas 1 hour 5 minutes
Patiekalas Dessert
Porcijos 8

Reikės
  

  • 100 g juodojo šokolado
  • 500 g maskarponės sūrio
  • 4 vnt. kiaušinių
  • 100 g sviesto
  • 2-3 šaukštai cukraus (jei mėgstat saldžiau dėkit daugiau)
  • 3 šaukštai miltų
  • 2 šaukštai kakavos

Papuošimui

  • 100 g juodojo šokolado
  • Riešutų

Gaminimas
 

  • Kepimo formą patepkite gabalėliu sviesto arba aliejumi.
  • Dubenyje sumaišykite maskarponę, kiaušinius, cukrų, ištirpintą sviestą iki vientisos masės.
  • Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kakavą.
  • Sausus ingredientus dalimis įmaišykite į šlapiuosius.
  • Mentele įmaišykite smulkintą šokoladą.
  • Kepkite 170C orkaitėje 45-50min. priklausomai nuo formos aukščio. Tikrinkite mediniu pagaliuku ar tikrai iškepė (turi būti neapsivėlęs).
  • Atvėsusį pyragą apliekite tirpintu šokoladu ir apibarstykite riešutais.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

P.S. Šį kartą labai laukiu pasidalinimų vaizdeliais ir įspūdžiais.


Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas