Itališkas pyragas su rikota ir kriaušėmis

Saulėtiems vakarams terasoje – itališkas rikotos pyragas su kriaušėmis!

Ir tai dar vienas saulėtos Italijos receptas žurnalui „Virtuve nuo iki”
Ir nors fotografuojant taip įspūdingai perpjauti, kaip būna žurnaluose man nepavyko, bet skoniui tas tikrai netrukdė. Pyragas fantastiškas! Patiks šlapesnių pyragų mėgėjams!

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia

Ingredientai (10 porcijų):

  • 250 g miltų
  • 50 g bulvių krakmolo
  • 190 g cukraus
  • 16 g kepimo miltelių
  • 3 kiaušiniai
  • 50 g lydyto sviesto
  • 100 ml pieno
  • 250 g rikotos sūrio
  • 30g vanilinio cukraus
  • 4 nedidelių kriaušių
  • Migdolų drožlių apibarstymui.

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atidėkite.

Trynius išplakite su cukrumi, kai jie pradės baltuoti, supilkite šiltą lydytą sviestą. Gautą masę plakite šluotele, kai ji taps vientisa įmaišykite rikotos sūrį.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, supilkite vanilinį cukrų, krakmolą ir viską gerai išmaišykite.

Gautą mišinį įsijokite į trynių mišinį ir gerai išmaišykite.

Kai mišinys tampa vientisas, palaipsniui supilkite pieną. Išmaišę dalimis atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.

Tešlą pilkite į sviestu išteptą kekso formą ir vienodais atstumais išdėliokite kriaušes. Apibarstykite migdolų drožlėmis.

Kepkite apie 45 minutes iki 180°C įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi.

Skanaus!

Kiti receptai