„Pasta all’aperitivo” – neįprastas, saldus tradicinis sicilietiškas patiekalas, dažniausiai ruošiamas San Giuseppe šventei. Dėl itin saldaus skonio jį idealiai tinka patiekti labai mažomis porcijomis, pavyzdžiui, prie aperityvo ar kokteilio.
Ingredientai (6-8 porcijos)
- 350 g spagečių
- 150 g džiūvėsėlių
- 100 g medaus
- 50g migdolų drožlių
- 100 alyvuogių aliejaus
- Čili pipirų prieskonių
- Druskos
- Pipirų
- Mėtų
- Citrinos žievelės pateikimui
Jums taip pat gali patikti:
Išvirkite spagečius pagal instrukciją, nusausinkite, aptepkite šlakeliu aliejaus ir paskleiskite ant padėklo, kad pravėstų.
Džiūvėsėlius, migdolų drožlėmis ir čili pipirus keletą minučių paskrudinkite keptuvėje, iki kol migdolai taps auksinės spalvos. Medų šiek tiek pašildykite, kad jis taptų skystas.
Dar šiltus spagečius pagardinkite medumi ir gerai išmaišykite. Tada paskaninkite džiūvėsėlių ir migdolų mišiniu, tarkuota citrinos žievele, druska, pipirais pagal skonį, papuoškite mėtomis.
Skanaus!