Spagečiai su medumi

„Pasta all’aperitivo” – neįprastas, saldus tradicinis sicilietiškas patiekalas, dažniausiai ruošiamas San Giuseppe šventei.  Dėl itin saldaus skonio jį idealiai tinka patiekti labai mažomis porcijomis, pavyzdžiui, prie aperityvo ar kokteilio.

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia

 Ingredientai (6-8 porcijos)

  • 350 g spagečių
  • 150 g džiūvėsėlių
  • 100 g medaus
  • 50g migdolų drožlių
  • 100 alyvuogių aliejaus
  • Čili pipirų prieskonių
  • Druskos
  • Pipirų
  • Mėtų
  • Citrinos žievelės pateikimui

 

Išvirkite spagečius pagal instrukciją, nusausinkite, aptepkite šlakeliu aliejaus ir paskleiskite ant padėklo, kad pravėstų.

Džiūvėsėlius, migdolų drožlėmis ir čili pipirus  keletą minučių paskrudinkite keptuvėje, iki kol migdolai taps auksinės spalvos.  Medų šiek tiek pašildykite, kad jis taptų skystas.

 Dar šiltus spagečius pagardinkite medumi ir gerai išmaišykite.  Tada paskaninkite džiūvėsėlių ir migdolų mišiniu, tarkuota citrinos žievele, druska, pipirais pagal skonį, papuoškite mėtomis.

Skanaus!

Kiti receptai