Tiramisu su bananais indeliuose

Įsimylėti Italiją taip paprasta! Ji tokia pažįstama ir kartu tokia neatrasta. Kaskart keliaudama po Italiją parsivežu kažką naujo, iki tol neatrasto ir kartu paprasto. Tos siauros gatvelės, nusėtos kepinių vitrinomis kvieste kviečia pamatyti, užuosti ir paragauti kažką naujo.  Esu nepamainoma desertų mylėtoja, ragautoja ir gamintoja, o atrasti kažką naujo Italija yra labai tinkama šalis. 

Italijos atradimais dalinausi naujausiame žurnalo „Virtuvė nuo…iki” numeryje.

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia

Ingredientai (8 porcijos):

  • 200 g sausainių „Lady fingers”
  • 200ml stiprios, atvėsintos, be tirščių kavos (galima naudoti ir tirpią kavą, arba keisti kakava)
  • 500 g maskarponės sūrio
  • 250 g kondensuoto pieno su cukrumi
  • 200ml plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
  • ~300g bananų
  • Kakavos apibarstymui

  1. Pirmiausiai išplakite grietinėlę iki standžių putų (galima naudoti grietinėlės standiklį). Tada, atsargiai įmaišykite kondensuotą pieną ir maskarponės sūrį.
  2. Bananus smulkiai supjaustykite
  3. Desertą formuokite sluoksniuodami kavoje išmirkytus sausainius su kremu ir bananais. Pirmą sluoksnį į indelių dugną dėkite mirkytų sausainių, pabaikite – kremo sluoksniu. Sausainius mirkyti reiktų labai trumpai, vos akimirką, kad jie nepermirktų.
  4. Desertą palikite 2-3 valandas  šaldytuve.
  5. Prieš patiekiant apibarstykite kakavos milteliais, papuoškite mėtomis.

Skanaus!

Kiti receptai