Šokoladainis su maskarpone
Ypatingai drėgnas ir šokoladiškas, tačiau be traškios plutelės šokoladainis, dar kitaip vadinamas brauniu. Puikiai tiks prie puodelio kavos, arbatos, ar stiklinės pieno.
Gaminimo laikas 15 minutes mins
Kepimo laikas 50 minutes mins
Visas laikas 1 hour hr 5 minutes mins
100 g juodojo šokolado 500 g maskarponės sūrio 4 vnt. kiaušinių 100 g sviesto 2-3 šaukštai cukraus (jei mėgstat saldžiau dėkit daugiau) 3 šaukštai miltų 2 šaukštai kakavos Papuošimui 100 g juodojo šokolado Riešutų
Kepimo formą patepkite gabalėliu sviesto arba aliejumi.
Dubenyje sumaišykite maskarponę, kiaušinius, cukrų, ištirpintą sviestą iki vientisos masės.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kakavą.
Sausus ingredientus dalimis įmaišykite į šlapiuosius.
Mentele įmaišykite smulkintą šokoladą.
Kepkite 170C orkaitėje 45-50min. priklausomai nuo formos aukščio. Tikrinkite mediniu pagaliuku ar tikrai iškepė (turi būti neapsivėlęs).
Atvėsusį pyragą apliekite tirpintu šokoladu ir apibarstykite riešutais.
Skanaus!