Go Back
+ servings

Itališkas velykinis pyragas

Pyragas kuris tiks pasigaminti ne tik per Velykas. Tai puikus pusryčių patiekalas, kada norite nustebinti draugus ar artimuosius. Gaminkite pusryčiams ar lengvai vakarienei.
51
Pasiruošimo laikas 1 hour
Gaminimo laikas 50 minutes
Visas laikas 1 hour 50 minutes
Patiekalas Pietums, Pusryčiams
Porcijos 8

Reikmenys

  •  23-25cm apvali kepimo forma

Reikės
  

Tešlai:

  • 400 gramų universalių miltų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Vandens pagal poreikį

Įdarui:

  • 500 g špinatų arba mongoldų
  • 2-3 česnako skiltelės
  • 450 g rikotos sūrio
  • 8 vnt. kiaušinių
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 40 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • Druskos
  • Pipirų
  • Tarkuoto muskato riešuto
  • Aliejaus kepimui ir aptepimui

Gaminimas
 

  • Sumaišykite miltus, aliejų, vandenį, druską ir išminkykite iki vientisos tešlos. Padarykite 2 vienodo dydžio rutuliukus ir uždengę medvilniniu audiniu palikite valandai pabręsti.
  • Keptuvėje su mažu kiekiu aliejaus pakepkite smulkiai pjaustytą česnaką ir sudėkite špinatus . Išsiskyrusį skystį nupilkite.
  • Špinatus sumaišykite su 2 kiaušiniais, rikota, tarkuotu parmezano sūriu, tarkuotu fermentiniu sūriu, muskato riešutu, druska ir pipirais.
  • Kepimo formą pakepkite aliejumi.
  • Tešlos ritinėlius iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus kočėlu. Tešlos lakštai turi būti 3 cm didesni nei formos dydis + aukštis. Vienu jų išklokite formos dugną ir kraštus.
  • Supilkite mišinį ant tešlos, gerai išlyginkite. Padarykite 6 duobutes. Į jas įmuškite po kiaušinį.
  • Uždenkite pyragą kitu tešlos lakštu. Kraštus suspauskite kartu. Jei gaunasi tešlos perteklius- jį pašalinkite. Viršų aptepkite patepkite alyvuogių aliejumi.
  • Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!