Go Back
+ servings

Vištienos suktinukai su Pesto padažu ir saulėje džiovintais pomidorais

Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 30 minutes
Gaminimo laikas 25 minutes
Patiekalas Pietums
Porcijos 6

Reikės
  

  • 3 horizontaliai perpjautos vištienos krūtinėlės 6 gabalėliai
  • 1/2 puodelio saulėje džiovintų pomidorų smulkiai pjaustytų
  • 1 puodelis susmulkinto mocarelos sūrio
  • 1 puodelis šviežiai tarkuoto parmezano sūrio
  • 6 šaukštai Pesto padažo
  • 120 ml riebios grietinėlės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis pipirų

Gaminimas
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių.
  • Paimkite vieną vištienos gabalėlį ir horizontaliai perpjaukite per pusę. Gautą gabalėlį dėkite tarp 2 maistinės plėvelės lapų ir pamuškite. Tą patį padarykite su likusiais gabalėliais.
  • Vištienos gabalėlius iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir česnako milteliais.
  • 1 šaukštą pesto padaržo paskleiskite ant vištienos krūtinėlės kartu su maždaug 1/2 šaukšto saulėje džiovintų pomidorų. Tvirtai susukite ir sutvirtinkite dantų krapštuku.
  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudėkite suktinukus ir apkepkite iš visų pusių apie 6-8 minutes.
  • Suktinukus dėkite į karščiui atsparų indą ir užpilkite grietinėle, pabarstykite sūriais ir pašaukite į orkaitę.
  • Kepkite dar 15–20 minučių, 180C orkaitėje.
  • Patiekite su bulvių koše, makaronais ir šviežiomis ar troškintomis daržovėmis.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!