Traškus, labai lengvai pagaminamas, prabangaus skonio tinginys. Puikiai tiks ne tik šventėms, bet ir prie kavos puodelio ar savaitgalio pietums. Puikiai tinkantis transportuoti desertas.
Sausainius sulaužykite smulkiais gabalėliais. Saldainius susmulkinkite iki trupinių smulkintuvu. Jei mėgstate traškumą, saldainius galite smulkinti peiliu. Supilkite viską į didelį dubenį ir išmaišykite rankomis, kad saldainiai apsiveltų trupiniais ir nesupiltų.
Į puodą sudėkite sviestą, kondensuotą pieną ir maišydami ant vidutinės kaitros ištirpinkite viską iki vientisos masės. Supilkite kakavos miltelius. Pakaitinkite kol pradės masė tirštėti. Palikite kiek atvėsti, jei norite, kad saldainiai neištirptų ir liktų jų gabaliukai.
Supilkite pravėsusią masę ant sausainių ir išmaišykite iki vientisos masės.
Dėkite mišinį į išklotą kepimo popieriumi atsegamą kepimo formą ir paspaudykite šaukštu, kad neliktų oro tarpų.
Šaldykite mažiausiai 3 valandas, geriausiai per naktį.