Go Back
+ servings

Filo tešlos pyragas su Bri sūriu ir spanguolių džemu

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
Kepimas 30 minutes
Patiekalas Užkandis
Porcijos 8

Reikės
  

  • 1 pakuotės Filo tešlos „Mantinga“
  • 120 g sviesto
  • 3 vnt. kiaušinių
  • 500 ml grietinėlės 10% riebumo
  • 100 g Bri sūrio
  • 5 šaukštų spanguolių džemo
  • Džiovintų čiobrelių
  • Druskos
  • Spanguolių papuošimui nebūtinai

Gaminimas
 

  • Filo tešlą atitirpdinkite pagal instrukciją ant pakuotės.
  • Sviestą išlydykite.
  • Pasitieskite vieną Filo tešlos lapą ir jį kruopščiai aptepkite lydytu sviestu. Uždenkite kitu Filo tešlos lapu. Sustumkite tešlos lapus į armonikėlę.
  • Pakartokite su likusiais tešlos lapais.
  • Gautas armonikėles klokite į kepimui skirtą formą vieną šalia kitos.
  • Į tešlos tarpus sudėkite Bri sūrio gabalėlius ir spanguolių džemą.
  • Atskirame inde išplakite kiaušinius su grietinėle, druska ir čiobreliais.
  • Gautą plakinį užpilkite ant paruošto kepimui pyrago. Jei norite papildomai apibarstykite čiobreliais ir spanguolėmis.
  • Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba kol gražiai paruduos.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!