Filo tešlos pyragas su Bri sūriu ir spanguolių džemu

Jei artėjant šventėms aplanko jausmas, kad visi receptai jau nusibodę, tuomet šis receptas kaip tik jums!

Paprastas ir greitai pagaminamas užkandis iš filo tešlos tikrai bus ne tik stalo puošmena, bet ir pagyrų vertas patiekalas.

Filo tešlos pyragas su Bri sūriu ir spanguolių džemu

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
Kepimas 30 minutes
Patiekalas Užkandis
Porcijos 8

Reikės
  

  • 1 pakuotės Filo tešlos „Mantinga“
  • 120 g sviesto
  • 3 vnt. kiaušinių
  • 500 ml grietinėlės 10% riebumo
  • 100 g Bri sūrio
  • 5 šaukštų spanguolių džemo
  • Džiovintų čiobrelių
  • Druskos
  • Spanguolių papuošimui nebūtinai

Gaminimas
 

  • Filo tešlą atitirpdinkite pagal instrukciją ant pakuotės.
  • Sviestą išlydykite.
  • Pasitieskite vieną Filo tešlos lapą ir jį kruopščiai aptepkite lydytu sviestu. Uždenkite kitu Filo tešlos lapu. Sustumkite tešlos lapus į armonikėlę.
  • Pakartokite su likusiais tešlos lapais.
  • Gautas armonikėles klokite į kepimui skirtą formą vieną šalia kitos.
  • Į tešlos tarpus sudėkite Bri sūrio gabalėlius ir spanguolių džemą.
  • Atskirame inde išplakite kiaušinius su grietinėle, druska ir čiobreliais.
  • Gautą plakinį užpilkite ant paruošto kepimui pyrago. Jei norite papildomai apibarstykite čiobreliais ir spanguolėmis.
  • Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba kol gražiai paruduos.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas