Go Back
+ servings

Gaspačo

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
Laikymas šaldytuve 2 hours
Visas laikas 2 hours 20 minutes
Patiekalas Ispanijos
Porcijos 4

Reikės
  

  • 600 g pomidorų be odelių
  • 2 paprikų
  • 1 agurko
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1/2 prancūziško batono arba itališkos duonos
  • Saujelė bazilikų
  • 2 šaukštų raudonojo vyno acto
  • 1 šaukštelio cukraus
  • Druskos
  • Pipirų

Gaminimas
 

  • Batoną (geriausiai be plutelės) užpilkite puse stiklinės vandens. Kiek palaukę nuspauskite vandens perteklių.
  • Mirkytą duoną, pomidorus (be odelių), smulkintas paprikas, pjaustytą agurką (be žievelės), svogūną bei česnaką sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos tyrės. Jei masė tiršta įpilkite šlakelį vandens ir pertrinkite dar kartą.
  • Tada supilkite aliejų, actą, cukrų ir viską išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  • Sriubą palaikykite bent 2 valandas šaldytuve, kad ji atšaltų ir apsijungtų skoniai.
  • Patiekite su riekele paskrudintos ir aliejumi apšlakstytos baltos duonos. O karštą dieną būtinai įdėkite ledukų.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!