
Tai viena žinomiausių šaltų sriubų pasaulyje, kilusi iš Ispanijos Andalūzijos regiono, tačiau ruošiama ir Portugalijoje bei Lotynų Amerikoje.
Ir nors šis patiekalas vadinamas sriuba, keliaujant Andalūzijoje visur kur tik ragavome Gaspačo jis buvo patiekiamas stiklinėje arba taurėje. Ir išties taip daug patogiau. O karštą vasaros dieną norisi mėgautis patiekalu, o ne kabinti jį šaukštais.
Gaspačo rekomenduoju gaminti tik iš šviežių pomidorų ir jokiu būdu nemėginkite jo gaminti žiemą, kada pomidorai būna beskoniai. Šiam patiekalui reikalinga visa pomidorų skonio paletė.


Gaspačo
Ingredients
- 600 g pomidorų be odelių
- 2 paprikų
- 1 agurko
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1/2 prancūziško batono arba itališkos duonos
- Saujelė bazilikų
- 2 šaukštų raudonojo vyno acto
- 1 šaukštelio cukraus
- Druskos
- Pipirų
Instructions
- Batoną (geriausiai be plutelės) užpilkite puse stiklinės vandens. Kiek palaukę nuspauskite vandens perteklių.
- Mirkytą duoną, pomidorus (be odelių), smulkintas paprikas, pjaustytą agurką (be žievelės), svogūną bei česnaką sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos tyrės. Jei masė tiršta įpilkite šlakelį vandens ir pertrinkite dar kartą.
- Tada supilkite aliejų, actą, cukrų ir viską išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
- Sriubą palaikykite bent 2 valandas šaldytuve, kad ji atšaltų ir apsijungtų skoniai.
- Patiekite su riekele paskrudintos ir aliejumi apšlakstytos baltos duonos. O karštą dieną būtinai įdėkite ledukų.
-
Asmeninis 1 savaitės meniu sudarymas€25,00
-
Produktas su nuolaidaMeniu planavimo šablonaiOriginal price was: €9,99.€4,99Current price is: €4,99.
-
Maisto planavimas – asmeninė konsultacija€39,00