Paprastas ir labai lietuviška skoniui tinkamas receptas. Puikiai tiks kaip garnyras prie mėsos patiekalų, suktinukams, taco ruošti, arba tiesiog kaip užkandis.
Tradicinėje Salsoje yra naudojami švieži pomidorai, svogūnai, citrinos arba žaliosios citrinos sultys ir kalendra. O šiame recepte pomidorus pakeičiau ridikėliais. Jame citrinos sultys gaiviai sumažina ridikėlių aitrumą, tad šis receptas puikiai tiks sunaudoti gausų ridikėlių derlių.
O kas man labiausiai patinka, kad nebūtina visko suvalgyti iš karto. Galite laikyti uždengtame inde šaldytuve apie savaitę. Tad tai yra labai patogus pasirinkimas tiems kas planuoja savaitės meniu gamindami paruoštukus ar pasiima į darbą ar mokyklą užkandžių dėžutes.
Receptą galite praturtinti papildomai paprika arba agurkais.
Ridikėlių salsa
Reikės
- 10-12 didesnių ridikėlių
- 1/2 raudonojo svogūno
- 1/2 šaukštelio druskos
- 2 šaukštai žaliosios citrinos sulčių
- Saujelė kalendros
- 1/2 Jalapeno pipiro arba aitriosios paprikas miltelių
Gaminimas
- Daržoves smulkiai supjaustykite. Dubenyje gerai išmaišykite visus ingredientus. Paskaninkite pagal poreikį druska ir žaliosios citrinos sultimis.
- Skanaus!
-
Maisto planavimas – asmeninė konsultacija€39,00
-
Asmeninis 1 savaitės meniu sudarymas€25,00
-
Produktas su nuolaidaKaip suplanuoti meniu šeimai: 4 savaičių kursasOriginal price was: €89,00.€49,00Current price is: €49,00.