200mlstipriosatvėsintos, be tirščių kavos (galima naudoti ir tirpią kavą, arba keisti kakava)
500gmaskarponės sūrio
250gkondensuoto pieno su cukrumi
200mlplakamosios grietinėlės35% riebumo
Pistacijų kremo150g kremui ir 50g papuošimui
100gpiscacijų riešutų papuošimui
Gaminimas
Pirmiausiai išplakite grietinėlę iki standžių putų (galima naudoti grietinėlės standiklį). Tada, atsargiai įmaišykite kondensuotą pieną ir maskarponės sūrį. Galiausiai įmaišykite 150g pistacijų kremo.
Desertą formuokite sluoksniuodami kavoje išmirkytus sausainius su kremu. Pirmą sluoksnį į indelių dugną dėkite mirkytų sausainių, pabaikite – kremo sluoksniu. Sausainius mirkyti reiktų labai trumpai, vos akimirką, kad jie nepermirktų.
Desertą palikite 2-3 valandas šaldytuve.
Prieš patiekiant papuoškite pistacijų kremu ir riešutais.