Pistacinis tiramisu

Mano Velykinio stalo žvaigždė!

Šiemet vietoj tradicinių pyragų į šventinį stalą atkeliavo šis žalias skanėstas – švelnus, kremiškas, subtiliai riešutinis ir tiesiog… tobulo skonio.
Tai vienas tų desertų, kurio niekas nevadino „per saldžiu“ ar „per riebiu“, o tiesiog prašė pakartoti.

TAd dalinuosi receptu, nes manau, kad jis nusipelno vietos ne tik ant Velykų stalo, bet ir bet kurios ypatingesnės dienos meniu (ar net ir visai neypatingos – kai norisi save palepinti).

Jeigu mėgsti klasikinius skonius su subtiliu patobulinimu – labai rekomenduoju išbandyti.
Dalinuosi receptu, kuris ne tik išgelbėjo mano Velykas, bet ir taps desertu, prie kurio dar ne kartą sugrįšiu.

Pistacinis tiramisu

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
Laikymas šaldytuve 6 hours
Patiekalas Desertas
Virtuvė Italijos
Porcijos 8

Reikės
  

  • 200 g sausainių „Lady fingers”
  • 200 ml stiprios atvėsintos, be tirščių kavos (galima naudoti ir tirpią kavą, arba keisti kakava)
  • 500 g maskarponės sūrio
  • 250 g kondensuoto pieno su cukrumi
  • 200 ml plakamosios grietinėlės 35% riebumo
  • Pistacijų kremo 150g kremui ir 50g papuošimui
  • 100 g piscacijų riešutų papuošimui

Gaminimas
 

  • Pirmiausiai išplakite grietinėlę iki standžių putų (galima naudoti grietinėlės standiklį). Tada, atsargiai įmaišykite kondensuotą pieną ir maskarponės sūrį. Galiausiai įmaišykite 150g pistacijų kremo.
  • Desertą formuokite sluoksniuodami kavoje išmirkytus sausainius su kremu. Pirmą sluoksnį į indelių dugną dėkite mirkytų sausainių, pabaikite – kremo sluoksniu. Sausainius mirkyti reiktų labai trumpai, vos akimirką, kad jie nepermirktų.
  • Desertą palikite 2-3 valandas šaldytuve.
  • Prieš patiekiant papuoškite pistacijų kremu ir riešutais.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas