
Mano Velykinio stalo žvaigždė!
Šiemet vietoj tradicinių pyragų į šventinį stalą atkeliavo šis žalias skanėstas – švelnus, kremiškas, subtiliai riešutinis ir tiesiog… tobulo skonio.
Tai vienas tų desertų, kurio niekas nevadino „per saldžiu“ ar „per riebiu“, o tiesiog prašė pakartoti.
TAd dalinuosi receptu, nes manau, kad jis nusipelno vietos ne tik ant Velykų stalo, bet ir bet kurios ypatingesnės dienos meniu (ar net ir visai neypatingos – kai norisi save palepinti).
Jeigu mėgsti klasikinius skonius su subtiliu patobulinimu – labai rekomenduoju išbandyti.
Dalinuosi receptu, kuris ne tik išgelbėjo mano Velykas, bet ir taps desertu, prie kurio dar ne kartą sugrįšiu.
Jums taip pat gali patikti:


Pistacinis tiramisu
Reikės
- 200 g sausainių „Lady fingers”
- 200 ml stiprios atvėsintos, be tirščių kavos (galima naudoti ir tirpią kavą, arba keisti kakava)
- 500 g maskarponės sūrio
- 250 g kondensuoto pieno su cukrumi
- 200 ml plakamosios grietinėlės 35% riebumo
- Pistacijų kremo 150g kremui ir 50g papuošimui
- 100 g piscacijų riešutų papuošimui
Gaminimas
- Pirmiausiai išplakite grietinėlę iki standžių putų (galima naudoti grietinėlės standiklį). Tada, atsargiai įmaišykite kondensuotą pieną ir maskarponės sūrį. Galiausiai įmaišykite 150g pistacijų kremo.
- Desertą formuokite sluoksniuodami kavoje išmirkytus sausainius su kremu. Pirmą sluoksnį į indelių dugną dėkite mirkytų sausainių, pabaikite – kremo sluoksniu. Sausainius mirkyti reiktų labai trumpai, vos akimirką, kad jie nepermirktų.
- Desertą palikite 2-3 valandas šaldytuve.
- Prieš patiekiant papuoškite pistacijų kremu ir riešutais.