
Šis receptas – mano Motinos dienos favoritas:
✔️ nereikia kepti
✔️ universalus: gali patiekti viename inde arba stilingai taurėse
✔️ ir jis visada atrodo taip, lyg pagamintas su daug daugiau pastangų, nei iš tikrųjų buvo jų įdėta 😄
🫶 Recepto draugas – dar niekada produktų kokybe nenuvylęs www.bionaturalis.lt


Apelsininis tiramisu
Reikės
- 500 g maskarponės sūrio
- 400 ml grietinėlės 36% riebumo
- 300 ml apelsinų džemo
- 70 g nerafinuotas cukranendrių cukraus Golden Caster BILLINGTON‘S
- 1 šaukšto ekologiškos tirpios kavos NATURELA 100% ARABICA
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 200 g sausainių “Damų piršteliai”
Sirupui:
- 1/2 apelsino sulčių
- 4 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus Golden Caster BILLINGTON‘S
Papuošimui:
- 1 apelsino nuluptų skiltelių
- 1 apelsino nutarkuotos žievelės
- Čiobrelio šakelių
Gaminimas
- Pirmiausiai kavą užpilame karštu vandeniu ir ataušiname.
- Elektriniu plakikliu išplakame grietinėlę, cukrų ir citrinos sultis. Pridedame maskarponę ir vėl viską išplakame iki vientisos masės.
- Damų pirštelius mirkome po vieną į kavą ir klojame ant indo dugno, tuomet užklojame puse kiekio kremo. Dedame apelsinų džemą. Vėl sausainių sluoksnis ir pabaigiame kremo sluoksniu.
- Dedame į šaldytuvą 4-6 valandoms, kad skoniai apsijungtų.
- Papuošiame apelsinais, išsivirtu sirupu, apelsino žievelėmis ir čiobreliais.
Pastabos
👉Pagal šį receptą galite ruošti ir indelio desertus.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!
Recepto draugas bionaturalis.lt