
Šie vėrinukai – puikus būdas įnešti daugiau spalvų ir skonio į apsiniaukusį pavasarį.
Saldi ananasų gaiva, lengvas paprikos traškesys ir šiek tiek aitrumo – derinys, kuris privers visus prašyti dar vieno iešmelio.
Greita, paprasta ir be jokio nuobodulio prie grilio!
Recepto draugas www.amoredeli.lt prekiaujanti aukščiausios kokybės produktais tiesiai iš Italijos.


Saldžiai aštrūs vištienos vėrinukai su ananasais ir paprika grilyje
Reikės
- 1 kg vištienos blauzdelių be kaulo ir odos
- 1 skardinės anasasų
- 1 didesnės paprikos
- 2 rausvųjų svogūnų
- 1 šaukštelio prieskonių mišinio “Condimento arrabbiata”
- 1 šaukšto medaus
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų plius apšlakštymui alyvuogių aliejaus su aitriąja paprika
- Druskos
- Ryžių ir mėtų pateikimui
Gaminimas
- Iš medaus, abiejų alyvuogių aliejų, prieskonių ir druskos pagaminu marinatą ir jame marinuoju vištieną apie valandą.
- Iš ananasų riekelių ketvirčių, paprikų kvadratėlių ir stambiai pjaustyto svogūno darau vėrinukus.
- Vėrinukus kepu apie 20min. grilyje (~180C).
- Patiekiu su ryžiais mėtomis ir šlakeliu alyvuogių aliejaus su aištriąją paprika.