Trupininis rabarbarų pyragas su avižiniais dribsniais

Rabarbarai – tai vienas tų skonių, kurie primena vaikystę, močiutės sodą ir šiltas vasaros pradžios dienas. Jų sezonas labai trumpas, o šiais metais dar ir nukąsti šalnos, bet rabarbarų pyragas yra mano pavasario MUST, tad nieko nelaukus kepu ir dalinuosi receptu.

Trapios tešlos pagrindas, rūgščiai saldus rabarbarų sluoksnis ir traškūs trupiniai prie puodelio kavos ar arbatos – viskas, ko reikia, kad žvarbi diena pasipuoštų šypsena.

Slaptasis pyrago ingredientas – nerafinuotas cukranendrių cukrus Dark Muscovado BILLINGTON‘S  iš bionaturalis.lt.  Esu tikra, kad tikrai sulauksite klausimų ką dėjote į pyragą, kad jo toks pažįstamas, bet kartu ir neatpažintas skonis. Jis šiame recepte nepakeičiamas.

Meniu planavimas

Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą


Ekologiški avižiniai dribsniai iš yra tai ką naudoju kasdien (dar gerokai iki draugystės su bionaturalis.lt), nes košes mes mėgstame ir verdame kas rytą, o šie dribsniai papirko ypatingai tvirta tekstūra ir skoniu.  Tad kepdama rabarbarų pyragą juos rinkausi neatsitiktinai.


Nerafinuotą cukranendrių cukrų Golden Caster BILLINGTON‘S  visada renkuose gamindama uogų ir vaisių kepinius. Čia dar vienas produktas kurį kartą pabandęs naudosi visą laiką. Jei jau prisireikia naudoti cukrų, lai jis būna geriausias.

Trupininis rabarbarų pyragas

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 15 minutes
Kepimas 30 minutes
Visas laikas 45 minutes
Patiekalas Desertas
Porcijos 10

Reikės
  

Rabarbarų įdarui:

Tešlai:

Gaminimas
 

  • Atsegamą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite.
  • Pasiruoškite rabarbarų įdarą. Sudėkite rabarbarus ir cukrų į vidutinio dydžio puodą ir virkite ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišydami kol rabarbarai suminkštės, bet vis dar turės formą (maždaug 15 minučių).
  • Palikite, kad visiškai atvėstų.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Avižinius dribsnius truputį pasmulkinkite trintuvu, kad dalis dribsnių būtų šiek tiek smulkesni.
  • Pilkite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite.
  • Įmaišykite kubeliais pjaustytą sviestą ir minkykite rankomis kol taps smėlinė masė. Įminkykite kiaušinį.
  • Du trečdalius tešlos dėkite į pasiruoštą formą ir spausdami išlyginkite taip, kad padengtų formos dugną ir šonus apie 2 cm. Kepkite orkaitėje 10 min.
  • Šaukštu uždėkite rabarbarų įdarą ant pakepto pagrindo. Ant viršaus tolygiai paskirstykite likusią tešlą pirštais formuodami trupinius.
  • Dėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus, maždaug 30 min.
  • Išimkite iš orkaitės ir leiskite apie 10 min atvėsti prieš išimdami iš formos.
  • Supjaustykite ir patiekite su plakta grietinėle arba ledais.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas