Go Back
+ servings

Trupininis rabarbarų pyragas

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 15 minutes
Kepimas 30 minutes
Visas laikas 45 minutes
Patiekalas Desertas
Porcijos 10

Reikės
  

Rabarbarų įdarui:

Tešlai:

Gaminimas
 

  • Atsegamą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite.
  • Pasiruoškite rabarbarų įdarą. Sudėkite rabarbarus ir cukrų į vidutinio dydžio puodą ir virkite ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišydami kol rabarbarai suminkštės, bet vis dar turės formą (maždaug 15 minučių).
  • Palikite, kad visiškai atvėstų.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Avižinius dribsnius truputį pasmulkinkite trintuvu, kad dalis dribsnių būtų šiek tiek smulkesni.
  • Pilkite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite.
  • Įmaišykite kubeliais pjaustytą sviestą ir minkykite rankomis kol taps smėlinė masė. Įminkykite kiaušinį.
  • Du trečdalius tešlos dėkite į pasiruoštą formą ir spausdami išlyginkite taip, kad padengtų formos dugną ir šonus apie 2 cm. Kepkite orkaitėje 10 min.
  • Šaukštu uždėkite rabarbarų įdarą ant pakepto pagrindo. Ant viršaus tolygiai paskirstykite likusią tešlą pirštais formuodami trupinius.
  • Dėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus, maždaug 30 min.
  • Išimkite iš orkaitės ir leiskite apie 10 min atvėsti prieš išimdami iš formos.
  • Supjaustykite ir patiekite su plakta grietinėle arba ledais.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!