Atsegamą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite.
Pasiruoškite rabarbarų įdarą. Sudėkite rabarbarus ir cukrų į vidutinio dydžio puodą ir virkite ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišydami kol rabarbarai suminkštės, bet vis dar turės formą (maždaug 15 minučių).
Palikite, kad visiškai atvėstų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Avižinius dribsnius truputį pasmulkinkite trintuvu, kad dalis dribsnių būtų šiek tiek smulkesni.
Pilkite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite.
Įmaišykite kubeliais pjaustytą sviestą ir minkykite rankomis kol taps smėlinė masė. Įminkykite kiaušinį.
Du trečdalius tešlos dėkite į pasiruoštą formą ir spausdami išlyginkite taip, kad padengtų formos dugną ir šonus apie 2 cm. Kepkite orkaitėje 10 min.
Šaukštu uždėkite rabarbarų įdarą ant pakepto pagrindo. Ant viršaus tolygiai paskirstykite likusią tešlą pirštais formuodami trupinius.
Dėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus, maždaug 30 min.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite apie 10 min atvėsti prieš išimdami iš formos.
Supjaustykite ir patiekite su plakta grietinėle arba ledais.
Skanaus!