
Kai namuose norisi jaukumo ir kalėdinės nuotaikos kepu šį keksą. Receptas turtingas, bet ne sudėtingas, o skonis… kaip tikros „Kalėdos“.

Meduolinis keksas
Reikės
- 250 g miltų
- 100 g medaus
- 100 g cukraus
- 50 g rudo cukraus
- 150 ml ekologiško šaltai spausto neutralaus skonio ir kvapo saulėgrąžų aliejus
- 125 ml natūralaus jogurto
- 3 kiaušinių
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
Prieskoniai:
- ½ a.š. maltų gvazdikėlių
- 2 a.š. imbiero
- 3 a.š. cinamono
- ~¼ tarkuoto muskato riešuto
- Žiupsnelis kardamono
- Keli pasukimai juodųjų pipirų
- 2 a.š. ekologiškos tirpios kavos NATURELA pertrintos per sietelį, kad nebūtų granulių
Pasirinktinai: sauja smulkintų riešutų.
Gaminimas
Sausi ingredientai.
- Miltus sumaišau su kepimo milteliais ir visais prieskoniais.
- Jei nori, įmesk ir riešutų — labai tinka.
Šlapi ingredientai.
- Medų truputį pašildau, kad būtų skystas.
- Sumaišau medų su aliejumi, jogurtu ir lengvai paplaktais kiaušiniais. Ir čia sudedu kavą.
- Supilu sausus ingredientus į šlapius ir tik lengvai permaišau.
- Tešlą supilu į formą ir kepu 190°C ~40-45 min., kol keksas iškyla, o į vidų įkištas pagaliukas jis lieka sausas.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!



