Meduolinis keksas

Kai namuose norisi jaukumo ir kalėdinės nuotaikos kepu šį keksą. Receptas turtingas, bet ne sudėtingas, o skonis… kaip tikros „Kalėdos“.

Meduolinis keksas

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
Kepimas 40 minutes
Visas laikas 1 hour
Patiekalas Desertas
Porcijos 10

Reikės
  

Prieskoniai:

  • ½ a.š. maltų gvazdikėlių
  • 2 a.š. imbiero
  • 3 a.š. cinamono
  • ~¼ tarkuoto muskato riešuto
  • Žiupsnelis kardamono
  • Keli pasukimai juodųjų pipirų
  • 2 a.š. ekologiškos tirpios kavos NATURELA pertrintos per sietelį, kad nebūtų granulių

Pasirinktinai: sauja smulkintų riešutų.

Gaminimas
 

Sausi ingredientai.

  • Miltus sumaišau su kepimo milteliais ir visais prieskoniais.
  • Jei nori, įmesk ir riešutų — labai tinka.

Šlapi ingredientai.

  • Medų truputį pašildau, kad būtų skystas.
  • Sumaišau medų su aliejumi, jogurtu ir lengvai paplaktais kiaušiniais. Ir čia sudedu kavą.
  • Supilu sausus ingredientus į šlapius ir tik lengvai permaišau.
  • Tešlą supilu į formą ir kepu 190°C ~40-45 min., kol keksas iškyla, o į vidų įkištas pagaliukas jis lieka sausas.
Žymė Pyragas
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas