Namų gamybos limonadas „Miško uoga”

Naminis limonadas „Miško uoga“ – gaiva, kvapas ir spalva viename. Puikia tiks kai norisi kažko „šventiško į taurę“ ar prasmingai sunaudoti uogų derlių.

8 stiklinėms gėrimo reikės:

  • 2 stiklinių vandens,
  • 4 stiklinių gazuoto mineralinio vandens
  • 1/3 stiklinės medaus ar agavų sirupo
  • 1 stiklinė šviežiai spaustų citrinų sulčių (apie 4-6 didelės citrinos)
  • 2 stiklinės uogų (aviečių, mėlynių/šilauogių, gervuogių )
  • Ledo kubelių

  1. Uogas pertrinkite trintuvu (blenderiu), užpilkite stikline vandens ir gerai išmaišę perkoškite per sietelį. Jei sunkiai bėga skystis pamaišykite.
  2. Sumaišykite stiklinę vandens su medumi ir švelniai kaitinkite, kol medus ištirps. Leiskite atvėsti.
  3. Į ąsočio dugną įpilkite šviežiai spaustas citrinų sultis, tada įpilkite medaus sirupą, o likusią ąsočio dalį užpildykite gazuotu vandeniu. Išmaišykite.
  4. Į stiklinių dugną dėkite smukinto ledo, įpilkite lygiomis dalimis uogų sulčių ir užpilkite pasiruoštu limonadu.

Skanaus!

Kiti receptai