Morkų pyragas be kvietinių miltų

🥕🥕Pyragas, kuris kvepia rudeniu! O svarbiausiai jis be glitimo, be pieno produktų, drėgnas, švelnus, vos saldus. Ir su morkom, kurias, aš tiesiog dievinu!

Kepu jį su ekologišku nerafinuotu šalto spaudimo rapsų aliejumi EKKO – jis švelnus, puikiai tinka kepiniams ir (nors apie tai retai kalbam) tiesiog pigesnis pasirinkimas, kuris yra nė kiek neprastesnis nei pvz. alyvuogių aliejus.

Morkų pyragas

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 10 minutes
Kepimas 40 minutes
Visas laikas 50 minutes
Patiekalas Desertas
Porcijos 8

Reikės
  

  • 3 vnt. kiaušinių
  • 125 ml rapsų aliejaus 1/2 stiklinės
  • 1/3 stiklinės cukraus
  • 250 g smulkiai tarkuotų morkų
  • 200 g migdolų miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukšto maltų imbierų
  • Saujelės graikinių arba karijų riešutų +8 puselės papuošimui

Gaminimas
 

  • Viską sumaišykit. Pilkit į formą. Geriausiai atsegamą.
  • Kepkite 180 °C orkaitėje apie 40-50 min (patikrinkite pagaliuku ar jau iškepė).

Pastabos

Pygaras skanus tiek šiltas tiek ir atvėsęs.
Žymė Be glitimo, Be pieno produktų, Morkos, Pyragas
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas