Datulių kavos pyragas su graikiniais riešutais ir ekspreso glaistu

Pyragas, kuriam abejingų nebus! Nebent esat iš tos mažumos, kas nemėgsta datulių. Tuomet suprantama… Kavoje mirkytos datulės ir skrudinti graikiniai riešutai yra šio pyrago vinis!
Nedaugžodžiausiu, dalinuosi receptų, nes jis tikrai vertas būti iškeptas ir įtikinti pats savo skonio išskirtinumu!

Meniu planavimas

Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą

Datulių kavos pyragas su graikiniais riešutais ir ekspreso glaistu

Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 20 minutes
Patiekalas Desertas
Porcijos 8

Reikės
  

Pyragui

  • 150 g smulkintų datulių
  • 1 ½ puodelio paruoštos karštos !!! kavos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 270 g universalių miltų
  • 1 šaukštelio cinamono
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 100 g lydyto sviesto
  • 100 rudojo cukraus
  • 100 g baltojo cukraus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus
  • 100 g stambiai pjaustytų skrudintų graikinių riešutų

Glazūrai

  • 2 šaukštų karšto vandens
  • ½ arbatinio šaukštelio tirpios kavos
  • 2 puodelių cukraus pudros
  • 3 šaukštai ~35g lydyto sviesto
  • 80 g skrudintų ir stambiai pjaustytų graikinių riešutų

Gaminimas
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 175C laipsnių.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite datules, karštą kavą ir kepimo miltelius. Atidėkite į šalį.
  • Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną ir druską.
  • Suplakite lydytą sviestą su cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir sudėkite vanilę. Išmaišykite.
  • Datulių mišinį nukoškite. Datules atidėkite. Skystį iš datulių mišinio pakaitomis su miltų mišiniu (per tris kartus) supilkite į dubenyje esančius ingredientus. Išplakite iki vientisos masės.
  • Suberkite datules ir skrudintus graikinius riešutus. Išmaišykite.
  • Kepimo formą ištepkite sviestu. Supilkite tešlą. Kepkite 55–65 minutes arba tol, kol įsmeigtas medinis pagaliukas bus švarus.
  • Prieš išimdami iš formos, atvėsinkite apie 20 minučių. Palikite ant grotelių visiškai atvėsti.
  • Pagaminkite kavos glazūrą
  • Sumaišykite karštą vandenį su kavos milteliais.
  • Nedideliame dubenyje suplakite cukraus pudrą, lydytą sviestą, vanilę ir pasiruoštą kavą.
  • Atvėsusį pyragą aptepkite glaistu ir ant viršaus išbarstykite smulkintus graikinius riešutus. Prieš pjaustydami leiskite glajui sustingti.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas