Kartveliška užkandėlė su špinatais ir riešutais

Pchali – kartveliška užkandėlė su špinatais ir riešutais.  Labai apsidžiaugiau radusi šį receptą lėtiems savaitgalio pusryčiams, nes graikiški riešutai liūdėjo dar nuo praeito savaitgalio dėl neaiškių priežasčių nepatekę į morkų pyragą, o špinatai šiais metais mano darže tiesiog bujoja, tad pasitaikė labai gera proga juos panaudoti.

Pchali gali būti žalias ir raudonas. Žaliajam yra naudojami špinatai, raudonajam – burokėlių lapai. Kadangi rezultatas nenuvylė, tai bandysiu ir raudonąjį, kai burokėliai kiek ūgtels mano darže.

  • 1 puodelis graikinių riešutų,
  • 2 svogūnai,
  • 400 g  špinatų (aš naudojau šviežius, tačiau galima naudoti ir šaldytus, tik reiktų atitirpinus nusunkti susidariusį skystį),
  • 1 arbatinis šaukštelis chmeli–suneli prieskonių mišinio,
  • Saujelė kalendros,
  • 3 skiltelės česnako,
  • Druskos,
  • Pipirų,
  • Alyvuogių aliejaus kepimui,
  • Citrinos sulčių pašlakstymui,
  • Granatų sėklų patiekimui (nebūtina).

Susmulkinkite špinatus, petražoles ir kalendrą. Smulkiai supjaustykite svogūnus. Iki smulkios konsistencijos sutrinkite riešutus ir česnaką.

Keptuvėje pakepinkite svogūnus, kol šie įgaus auksinį atspalvį. Sudėkite špinatus, petražoles bei kalendrą. Supilkite riešutų ir česnako masę, chmeli–suneli prieskonius, pipirus, druską ir gerai išmaišykite.

Kepkite 3-4 minutes uždengę keptuvę dangčiu. Baigę troškinti pašlakstykite citrinų sultimis.

Užtepėlei leiskite atvėsti. Patiekite apibėrę granatų sėklomis (aš jų deja, bet neradau nusipirkti, tačiau manau kad jos čia labai smagiai derėtų).

Jei mėgstate vientisesnę masę, prieš patiekiant galit susmulkinti trintuvu, tačiau tai tikrai nėra būtina.

Skanaus!!!

Kiti receptai