Itališki mėsos kukuliukai su pasta

Kai nori kažko sotaus, bet jaukaus – gaminu kukuliukus.

Šie itališki mėsos kukuliukai su pasta – būtent toks patiekalas ir yra. Tobulai tinka, kai norisi šilto, sotaus maisto. Tai receptas, kuris tiks tiek ir darbo dienų vakarienėms, tiek ir tingiems sekmadienio pietums.

Mėsos kukuliukai su pasta

Receptas, kurį labai rekomenduoju išsisaugoti, nes gaminsit tikrai ne kartą.
Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Italijos
Porcijos 4

Reikės
  

  • Reikės:
  • 700 g maltos jautienos
  • 2 dideli kiaušiniai
  • puodelio džiūvėsėlių
  • 100 ml grietinėlės 10%
  • puodelio smulkiai supjaustytų šviežių petražolių plius patiekimui
  • ¼ puodelio šviežiai tarkuoto parmezano sūrio
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 šaukšto mėgstamų prieskonių
  • 500 g spageti pastos RAGUSO
  • 300 ml pomidorų tyrės
  • Alyvuogių aliejaus

Gaminimas
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Rankomis sumaišykite maltą jautieną, džiūvėsėlius, grietinėlę parmezaną, petražoles, kiaušinius, prieskonius, druską, pipirus, ir formuokite norimo dydžio kukuliukus. Dėkite ant paruoštos kepimo skardos.
  • Kepkite orkaitėje kol gražiai apskrus ir iškeps, maždaug 20 minučių.
  • Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejų, mėgstamų prieskonių bei pomidorų tyrę. Pakaitinkite 2-3 minutes ir sudėkite išvirtą pastą. Išmaišykite ir ant viršaus dėkite iškeptus kukuliukus. Pakaitinkite 2-3 minutes, apibarstykite smulkintomis pertraukomis.
  • Skanaus!
Žymė Faršas, Makaronai
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas