Kepti persikai su rikotos kremu

Kai jau trečia diena iš eilės debesis veja debesį, man norisi ne skųstis vasaros, o ją pasikviesti į virtuvę. Ir dažniausiai tai darau su desertu.
Šis – vienas iš tų, kurie atrodo paprastai, bet skonis… šaukštas po šaukšto, švelniai ir šiltai įsuka į savo skonių žaismą.

Meniu planavimas

Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą

👉Kepti persikai su rikotos kremu tinka kai:
– lauke lyja, bet norisi vasaros skonio,
– reikia įsimintimo deserto be pastangų.

Persikus galima kepti tiek orkaitėje, tiek ir grilyje, be to šis desertas skanus tiek šiltas, tiek ir atvėsęs.

Kepti persikai su rikotos kremu

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
Patiekalas Desertas

Reikės
  

2 porcijoms reikės:

  • 3 –4 prinokusių persikų
  • 200 g rikotos sūrio
  • 3-4 šaukštų agavų sirupo
  • Cinamono
  • Aliejaus indo patepimui

Pateikimui pasirinktinai:

  • Šviežių mėtų
  • Skrudintų riešutų
  • Granolos
  • Čili dribsnių
  • Žaliosios citrinos žievelės
  • Agavų sirupo

Gaminimas
 

  • Persikus perpjaukite, išimkite kauliukus, pašlakstyk agavų sirupu ir apibarstykite cinamonu. Kepkite orkaitėje (200C) ar grilyje – kol suminkštės (apie 20-25min).
  • Rikotą išplakite su agavų sirupu.
  • Į serviravimo indą dėkite šaukštą kremo, šalia jo – keptus persikus. Pagardinkite pasirinktais pagardais.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas