
Kai jau trečia diena iš eilės debesis veja debesį, man norisi ne skųstis vasaros, o ją pasikviesti į virtuvę. Ir dažniausiai tai darau su desertu.
Šis – vienas iš tų, kurie atrodo paprastai, bet skonis… šaukštas po šaukšto, švelniai ir šiltai įsuka į savo skonių žaismą.
👉Kepti persikai su rikotos kremu tinka kai:
– lauke lyja, bet norisi vasaros skonio,
– reikia įsimintimo deserto be pastangų.
Persikus galima kepti tiek orkaitėje, tiek ir grilyje, be to šis desertas skanus tiek šiltas, tiek ir atvėsęs.


Kepti persikai su rikotos kremu
Reikės
2 porcijoms reikės:
- 3 –4 prinokusių persikų
- 200 g rikotos sūrio
- 3-4 šaukštų agavų sirupo
- Cinamono
- Aliejaus indo patepimui
Pateikimui pasirinktinai:
- Šviežių mėtų
- Skrudintų riešutų
- Granolos
- Čili dribsnių
- Žaliosios citrinos žievelės
- Agavų sirupo
Gaminimas
- Persikus perpjaukite, išimkite kauliukus, pašlakstyk agavų sirupu ir apibarstykite cinamonu. Kepkite orkaitėje (200C) ar grilyje – kol suminkštės (apie 20-25min).
- Rikotą išplakite su agavų sirupu.
- Į serviravimo indą dėkite šaukštą kremo, šalia jo – keptus persikus. Pagardinkite pasirinktais pagardais.
-
Asmeninis 1 savaitės meniu sudarymas€25,00
-
Produktas su nuolaidaMeniu planavimo šablonaiOriginal price was: €9,99.€4,99Current price is: €4,99.
-
Maisto planavimas – asmeninė konsultacija€39,00