Varškės apkepas be miltų

Esu iš tų, kas tiesiog dievina sūrio pyragus. Ir nors jie išvaizda nelabai gali pasigirti, bet skoniu nustebinti gali visada.

Šis receptas įkvėptas tradicinio lenkiško sūrio pyrago recepto, o aš nebūčiau aš jei nepatobulinčiau to kas parašyta recepte. Tiesiog šįkart man labai norėjosi, kad sūrio pyragas būtų be miltų ir naujo skonio. Tad patobulinau receptą ir likau labai patenkinta rezultatu. Man patiko greitas paruošimas ir burnoje tirpstantis migdolinis skonis.

Gaminant tešlos gavosi neįprastai daug, tad aš pabijojau, kad kepant pyragas „išlips“ iš formos ir padalinau į dvi dalis, tačiau visai be reikalo. Pyragas visai nekilo, tad drąsiai pilkit į vieną formą, tiesiog gausis dvigubai storesnis nei manasis.

Patiekti galima paskaninant sūdyta karamele, plakta grietinėle, jogurtu arba džemu.

INGRIDIENTAI

  • 1 kg kreminės varškės
  • 6 kiaušiniai
  • 110 g cukraus pudros
  • 100g sviesto
  • 170g migdolų miltų
  • 1 šaukštelis vanilinio cukrus
  • Žiupsnelis druskos
  1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
  2. Trynius išplakite su cukraus pudra  ir vaniliniu cukrumi iki kol masė pabals. Supilkite ištirpintą sviestą ir viską gerai išplakite.
  3. Į gautą masę sudėkite varškę ir vėl viską gerai išplakite. Įmaišykite migdolų miltus.
  4. Atskirame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos ir švelniai dalimis įmaišykite į varškės masę.
  5. Supilkite masę į 26 cm skersmens (geriausiai atsidaromą) formą.
  6. Kepti 1 val. 165C orkaitėje.  Jei viršus pradeda per daug ruduoti, uždenkite folijos lakštu. Išjunkite orkaitę ir leiskite pyragui atvėsti orkaitėje apie 10 minučių, tada atidarykite dureles ir leiskite visiškai atvėsti.
  7. Prieš patiekiant sūrio pyragą geriausia palikti šaldytuve per naktį. Toks jis skaniausias.
Šis paveikslėlis neturi alt atributo; jo failo pavadinimas yra migdolinis-surio-pyragas.jpg

Kiti receptai