
Ši Pavlova – tikra Kalėdų braškinė magija. Taip taip šiais metais mano Kalėdos kvepia braškėmis! Ir man tai labai labai patinka.
Paplova man vienas iš tų desertų, kuriuos gaminu, kai reikia gausaus švenčių stalo ir ilgų šokių virtuvėje, nes ją pasigaminu iš anksto. Morengą galima išsikepti iš vakaro ar net prieš keletą dienų ir prieš patiekiant telieka išplakti kremą. Ir šįkart labai man norėjosi vasaros ir raudonos spalvos, tai pasitelkiau į pagalbą liofilizuotus braškių miltelius. Tad mano Pavlova gavosi – lengva, švelni, rausva, truputį kalėdiška, ir aišku, be glitimo. Ir žinot ką… niekas geriau nei „Summmer” nežino, kaip supakuoti ir transportuoti vasarą į Kalėdas. Jų liofilizuotos braškės bei jų milteliai – tikras vasaros skonis.


Pavlova su liofilizuotomis braškėmis
Reikės
Morengui: REIKĖS
- 5 kiaušinių baltymų
- 250 g cukraus
- 2 a. š. bulvių krakmolo
- 2 a. š. acto
Kremui:
- 250 g maskarponės
- 250 ml riebios grietinėlės
- 50 g cukraus
- Vanilinio cukraus
- 50 g liofilizuotų braškių miltelių
Papuošimui:
- Liofilizuotų braškių
- Rozmarino šakelių
- Įvairių skanumynų
Gaminimas
- Morengo gaminimas. Į indą supilkite kiaušinių baltymus (jie turėtų būti kambario temperatūros) ir plakite tol, kol baltymai virs akytomis putomis. Tada plakdami po šaukštą dėkite cukrų. Sudėję visą cukrų, dar paplakite keletą minučių. Masė turėtų būti kiek kieta. Prieš pat baigiant plakti suberkite krakmolą, actą ir viską suplakite. Visas baltymų plakimas turetu trukti apie 8-10min.
- Baltymų masę mentele išdėkite ant skardos. Kraštus šiek tiek pakelkite, viduryje padarykite įdubimą kremui.
- Kepkite 30 minučių iki 120C įkaitintoje orkaitėje (viršaus ir apačios kaitinimo funkcija). Tada sumažinkite kaitrą iki 100C ir kepkite dar 2,5 – 3 valandas. Iškepus galite palikti išjungtoje orkaitėje per naktį. Kremo paruošimas
- Maskarponės sūrį sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumis ir gerai išplakite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę ir toliau plakite, kol masė ims tirštėti. Įsijokite liofilizuotų braškių miltelius. Paruoštą kremą dėkite ant morenginio pagrindo. Papuoškite.
- Skanaus!



