Silkė su grietine, daržovėmis ir obuoliais

Šis silkės paruošimo būdas labai tinka greitam silkės paruošimui, taip pat jei dievinate silkę ir kartas nuo karto dedatės į užkandžių dėžutes.

Aš pagal šį receptą silkę ruošiu labai užimtomis dienomis, kada nėra laiko gaminti. O ir improvizacijai čia vietos apstu. recepto pagrindą turi sudaryti silkė, svogūnas arba poras, obuoliai, grietinė ir žalumynai, na o likusi dalis gali ir nebūti arba galite improvizuoti pagal nuotaiką.

Iš nurodytų ingredientų galima formuoti ir sumuštinukus ar pateikti kaip vieno kąsnio užkandžius.

Silkė su grietine ir daržovėmis

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 10 minutes

Reikės
  

  • 1 vnt. silkės filė be aliejaus
  • 1 vnt. obuolio
  • 1 vnt. marinuoto agurko
  • 1 vnt. raudonojo svogūno galima naudoti porą
  • ½ vnt. pomidoro
  • 1 šaukštas grietinės
  • ½ šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • saujelė žalumynų (svogūnų laiškų, krapų)
  • šviežiai grūstų pipirų
  • duonos pateikimui

Gaminimas
 

  • Į serviravimo indą dėkite silkės filė puseles. Ant jų dėkite tarkuotą obuolį, apšlakstykite citrinos sultimis.
  • Toliau sluoksniuokite riekelėmis pjaustytą marinuotą agurką, svogūną. Užtepkite grietinę ir apibarstykite žalumynais. Dėkite riekelėmis pjaustytą pomidorą. Apibarstykite šviežiai grūstais pipirais.
  • Patiekite su riekele duonos.

Pastabos

Šią silkę galima pateikti kaip sumuštinį arba kaip patiekalą lėkštėje.
Formuojant sumuštinius silkę reikėtų supjaustyti gabalėliais – bus patogiau valgyti.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai