
Kai vasara labiau primena rudenį, vakarais norisi jaukaus ir sušildančio maisto.
Makaronai su pievagrybiais – tobula paguoda: kvapnūs, kreminiai ir neatsivalgomi.
O didžioji šio patiekalo sėkmės paslaptis – RAGUSO pasta Penne iš „Amore deli”.
Nuo tada, kai jos paragavau, mano spintelėje kitos pastos nebėra. Gaminu su ją ir šįkart, nes kai randi kažką tikrai gero – nepaleidi.
Patiekalas puikiai tiks darbo dienų vakarienėms, bet kartu pakankamai prabangus ir ypatingai progai.

Pasta su pievagrybiais ir čiobreliais
Reikės
- 450 g pastos RAGUSO penne
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 250 g pievagrybių
- 3 skiltelių česnako
- Šviežio čiobrelio
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- 250 ml riebios grietinėlės
- 100 g tarkuoto parmezano sūrio
PATEIKIMUI:
- Parmezano sūrio
- Čiobrelio šakelių
- Čili alyvuogių aliejaus
Gaminimas
- Išvirkite pastą pagal instrukcijas ant paluotės.
- Kol pasta verda pasiruoškite padažą.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite česnaką ir leiskite jam kepti apie 1 minutę. Sudėkite čiobrelio šakeles ir po dar minutes – grybus. Kepkite, kol suminkštės, maždaug 5-7 minuts, retkarčiais pamaišydami.
- Tada įmaišykite grietinėlę, parmezano sūrį ir troškinkite dar apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
- Nukoštus makaronus sudėkite į grybų padažą ir išmaišykite.
- Patiekite nedelsdami. Papuoškite parmezano sūriu, čiobrelio šakelėmis, čili skonio alyvuogių aliejumi.
- Skanaus!