Apverstas apelsininis pyragas su alyvuogių aliejumi

Labai paprastas, skanus ir gražiai atrodantis apelsinis pyragas, kurį paruošite per 15 minučių ir teliks kantriai sulaukti kol iškeps.

Pyragas tiks tiems, kad nevartoja pieno produktų, nes jį kepti naudoju alyvuogių aliejų. Pyragams kepti tinka tik pačios aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus, nes pyragai kepami aukštoje temperatūroje, tad būtinas žemas jo rūgštingumas.

Apverstas apelsininis pyragas su alyvuogių aliejumi

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 15 minutes
kepimas 45 minutes
Patiekalas Desertas
Porcijos 8

Reikės
  

  • 3 apelsinų 1 papuošimui ir 2 tešlai
  • 3 kiaušinių
  • 2 stiklinių miltų
  • 1 stiklinės cukraus
  • 300 ml tinkamo kepimui alyvuogių aliejaus.
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • Miltelinio cukraus apibarstymui

Gaminimas
 

  • Formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Didesnį apelsiną supjaustykite 0,5-1 cm pločio riekelėmis ir išdėliokite ant formos dugno.
  • Kiaušinius išplakite su cukrumi ir žiubsneliu druskos. Pilkite alyvuogių aliejų ir vėl plakite. Tuomet dviejų apelsinų nutarkuotos žievelės ir sulčių eilė. Galiausiai dalimis įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
  • Tešlą pilkite į kepimo formą, ant išdėliotų apelsinų. Kepkite 170C orkaitėje apie 45 min arba kol gražiai paruduos.
  • Iškepusį pyragą palikite bent 10min pravėsti. Peiliu apipjaukite kraštus ir apverskite pyragą į lėkšę. Jei norite gali apibarstyti milteliniu cukrumi.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas