Baklažanai įdaryti rikota ir saulėje džiovintais pomidorais

Meniu planavimas

Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą

Baklažanai įdaryti rikota ir saulėje džiovintais pomidorais

Nesudėtingas ir labai itališkas patiekalas kai norisi kažko be mėsos. Puikiai tiks tiek pietums, tiek ir vakarienei.
Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 25 minutes
Visas laikas 35 minutes
Patiekalas Main Course
Virtuvė Italian
Porcijos 4

Reikės
  

  • 2 vnt. baklažanų
  • 250 g rikotos sūrio
  • 50 g parmezano sūrio
  • 50 g fermentinio sūrio
  • 1 vnt kiaušinio
  • 50 g saulėje džiovintų pomidorų smulkintų
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 50 g fermentinio sūrio apibarstymui
  • Viduržemio jūros prieskonių mišinio
  • druskos

Gaminimas
 

  • Baklažanus supjaustykite gana plonomis ir ilgomis riekelėmis. Sudėkite jas ant kepimo  skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Pabarstykite druska, Viduržemio žolelių mišiniu ir kepkite apie  20 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Kol baklažanai kepa paruoškite įdarą. Rikotos sūrį sumaišykite su kiaušiniu, druska, kiek nusausintais saulėje džiovintais pomidorais, tarkuotu fermentiniu sūriu, parmezano sūriu.
  • Išimkite iš orkaitės baklažanus ir leiskite pravėsti.
  • Ant baklažanų riekelių dėkite įdaro ir susukite. Baklažanų suktinukus sudėkite į keramikinį ar stiklinį kepimo indą.
  • Ant kiekvieno suktinuko užpilkite po šaukštą smulkintų konservuotų pomidorų ir užbarstykite po žiupsnelį tarkuoto fermentinio sūrio.
  • Kepkite iki 200laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
  • Prieš patiekiant apibarstykite žalumynais.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai