Juodųjų serbentų pyragas su šokoladu (be glitimo)

Juodieji serbentai. Tiesą sakant, nemėgstu aš jų. Bet kasmet bandau prisijaukinti. Šiemet, manau esu jau pažengus, nes pamačius juos jau nebenupurto. Serbentai šokolade pranoksta lūkesčius jau treti metai. Nekantriai laukiu žiemos pradėti traukti juos iš šaldiklio. Tad šansą suteikiau ir juodųjų serbentų pyragui.

Taigi Jums reikės:

  • 150g burnočių miltų (iš jų 1 šaukštas šokolado apvoliojimui). Jei neturite burnočių miltų, naudokite kitus, Jums įprastus miltus.
  • 3 kiaušinių
  • 250g rikotos sūrio
  • Pusės šaukštelio kepimo miltelių
  • 100g juodojo šokolado
  • 200g cukrus (jei serbentai nėra rūgštūs dįkite mažiau)
  • 300g juodųjų serbentų
  • 70g sviesto (plius sviesto formai patepti)
  • Cukraus pudros ir juodųdų serbentų papuošimui

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
  2. Šokoladą susmulkiname ir apvoliojame viename šaukšte miltų. Tokiu būdu kepant šokoladas pasiskirstys tolygiau ir nenusės ant dugno.
  3. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltumo. Dedame rikotos sūrį. Pilame išlydytą sviestą ir viską išmaišome iki vientisos masės
  4. Atskirame dubenyje burnočių miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį supilame į skystąją masę.
  5. Įmaišome šokoladą ir juoduosius serbentus.
  6. Viską pilame į sviestu išteptą formą ir kepame apie 35-40 min.

Skanaus!!!

Kiti receptai