Keksiukai su kriaušėmis ir graikiniais riešutais

Ingredientai:

  • 270 g universalių miltų
  • 120 g granuliuoto cukraus
  • 2 arbat. šaukšteliai cinamono
  • 1 arbat. šaukštelis malto muskato riešuto
  • 2 arbat. šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1/2 arbat. šaukštelio druskos
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1/2 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 3/4 puodelio kefyro
  • 2 arbat. šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • 3 tvirtų, prinokusių kriaušių,
  • 1 stiklinė stambiai pjaustytų graikinių riešutų.

Kepurėlėms

  • 2 šaukštai cukraus
  • 2 šaukštai smulkintų graikinių riešutų,
  • 1/4 arbat. šaukštelio cinamono

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Keksiukų formeles patepkite aliejumi.
  2. Sumaišykite kepurėlių ingredientus cukrų, graikinius riešutus ir cinamoną. Atidėkite.
  3. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, cinamoną, muskato riešutą, kepimo miltelius, soda ir druską.
  4. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, aliejų, kefyrą ir vanilę. Supilkite į miltų mišinį ir maišykite iki vientisos masės. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytas kriaušes ir susmulkintus graikinius riešutus.
  5. Supilkite tešlą į keksiukų formeles. Tešlos dėkite sulig formelių viršus. Pabarstykite kepurėlių mišiniu.
  6. Kepkite 20–25 minutes, kol . Atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus!

Kiti receptai