Ingredientai:
- 270 g universalių miltų
- 120 g granuliuoto cukraus
- 2 arbat. šaukšteliai cinamono
- 1 arbat. šaukštelis malto muskato riešuto
- 2 arbat. šaukšteliai kepimo miltelių
- 1/2 arbat. šaukštelio druskos
- 2 dideli kiaušiniai
- 1/2 puodelio alyvuogių aliejaus
- 3/4 puodelio kefyro
- 2 arbat. šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 3 tvirtų, prinokusių kriaušių,
- 1 stiklinė stambiai pjaustytų graikinių riešutų.
Kepurėlėms
- 2 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai smulkintų graikinių riešutų,
- 1/4 arbat. šaukštelio cinamono
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Keksiukų formeles patepkite aliejumi.
- Sumaišykite kepurėlių ingredientus cukrų, graikinius riešutus ir cinamoną. Atidėkite.
- Didesniame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, cinamoną, muskato riešutą, kepimo miltelius, soda ir druską.
- Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, aliejų, kefyrą ir vanilę. Supilkite į miltų mišinį ir maišykite iki vientisos masės. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytas kriaušes ir susmulkintus graikinius riešutus.
- Supilkite tešlą į keksiukų formeles. Tešlos dėkite sulig formelių viršus. Pabarstykite kepurėlių mišiniu.
- Kepkite 20–25 minutes, kol . Atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!