Mėsainis – visiems gerai pažįstama amerikietiška klasika. Sunku rasti kas jų nemėgtų, nes ir jų paruošimo receptų devynios galybės. Savo mėgstamus derinius nesunkiai atranda ir veganai, ir vegetarai na ir žinoma mėsos mėgėjai.
Mūsų šeimoje mėsainiai visada pasitinkami su didelėmis ovacijomis, tad naujus skonius bandom gan dažnai.
O man mėsainiai labai patinka, nes tai labai patogus patiekalas pavaišinti net ir labai išrankius svečius. Labai nesunkiai galite varijuoti pagal kiekvieno skonį: kažkas nevalgo glitimo turinčio maisto – patiekite mėsos paplotėlį su daržovėmis, kažkas nevalgo mėsos – patiekite su keptu sūriu ir daržovėmis. O ką jau kalbėti apie padažų įvairovę, kuri kaskart net ir pagal tą patį receptą paruoštą mėsos paplotėlį pavers vis nauju stebuklu. Tad linkiu improvizuoti ir niekada neatisakyti galimybės pasigaminti mėsainius lauke per iškylas. Grilyje ar ant grotelių ruoštas mėsainis yra tai ko negali atsisakyti net ir didžiausi sumuštinių priešai.
O šįkart dalinuosi mūsų su vyru mėgstamiausio mėsainio su burokėlių padažu ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu receptu.
Ingredientai:
- 8 bandelės mėsainiams
- 800g jautienos faršo
- 1 šaukštas grietinės
- 1 kiaušinis
- Druska pipirai
- Poro balta dalis (arba svogūnas)
- Aliejaus poro apkepimui
- 2 vidutinio dydžio burokėliai
- 1 šaukštas krienų
- 1 šaukštas majonezo
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 70g mėlynojo pelėsio sūrio
- Agurko ir salotų lapų pateikimui
Burokėlių padažo paruošimas
Burokėlius (neluptus!) įvyniotus į foliją iškepkite e orkaitėje. Nulupkite ir supjaustykite stambiais gabalais.
Į trintuvą dėkite burokėlius, krienus, majonezą, citrinos sultis, pipirus, druską ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Paragaukite ar nieko netrūksta.
Mėsos paplotėlio paruošimas
Faršą sumaišykite su kiaušiniu, grietine, druska, pipirais ir aliejuje apkeptu smulkiai supjaustytu poru.
Drėgnomis rankomis formuokite kiek didesnius nei bandelės dydis mėsainius.
Kepkite iki 180C įkaitintinoje orkaitėje 20-25 min. O dar geriau grilyje 😉
Mėsainio surinkimas
Dar ant šiltų mėsos paplotėlių dėkite pelėsinį sūrį, kad jis kiek pasilydytų.
Paskrudintą bandelės puselę aptepkite burokėlių padažu, dėkite (jei norime) daržoves, mėsainį su sūriu ir užvožkite kita bandelės pusele.
Patiekite su skrudintomis bulvytėmis ir šviežiomis salotomis.
Skanaus!