Obuolių pyragas – Šarlotka

Tai klasikinis lenkiškas, tirpstantis burnoje ir greitai pagaminamas obuolių pyragas, patiekiamas su mėgstamais ledais arba apibarsčius cukraus pudra. Tiesiog tobulas lėtiems rudeniniams savaitgaliams.

Šį receptą gavau iš draugės lenkės dar prieš kokius tris metus, bet tik šiemet jį išbandžiau. Ir tikrai nenusivyliau. Taigi receptas:

  • 600g stiklinių miltų
  • 2 kg obuolių
  • 3 trynių
  • 250 gramų sviesto
  • 3/4 stiklinės cukraus pudros
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono.

Nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius. Dėkite į keptuvę, įpilkite šaukštą vandens ir cinamono. Obuolius reiktų lengvai apkepti, bet nesukepti.

Pasiruoškite tešlą. Į miltus įmaišykite kepimo miltelius, cukraus pudrą, kubeliais pjaustytą sviestą, kiaušinių trynius. Išminkykite gerai tešlą.

28 cm skersmens kepimo formą patepkite sviestu. 1/3 atidėkite. Likusia tešla išklokite dugną ir kraštus. išklokite kepimo popieriumi, du trečdalius tešlos ir suformuoju pagrindą paaukštintais krašteliais. Supilkite obuolius, o viršų papuoškite juostelėmis iš likusios tešlos.

Kepkite apie 30 minučių iki 180C įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Kiti receptai