Pavasariškos salotos su kuskusu ir feta

Pavasariškos salotos su kuskusu ir feta!

Nors ir nedrąsiai, bet pavasaris ateina! Saulutei vis dažniau pasirodant norisi ir lengvesnių patiekalų. Tad pasigaminę šias spalvingas salotas tikrai nenusivilsit – daržovės plius bantymai ir dar tikra spalvų bomba.

Salotoms gaminti naudoju ekologišką perlinį kuskusą iš „Bionaturalio” – kas man buvo labai naudingas atradimas, nes gaminant salotas dažnai kyla klausimas ką čia įdomesnio sugalvojus sočiajai daliai, nes vaikai pastaruoju metu ignoruoja ryžius ir kinvą. o kuskusas buvo įvertintas labai teigiamai.  Beje, šiltas kuskusas yra labai geras garnyras prie mėsos patiekalų. Mėgstu jį praturtinti kiek pakepintomis morkomis su  poru. Greita ir skanu.

Meniu planavimas

Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą

Pavasariškos salotos su feta ir kuskusu

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
Patiekalas Salotos/garnyras
Porcijos 4

Reikės
  

Salotoms:

  • 1 stiklinė kuskuso
  • ½ rausvojo svogūno
  • 1 saldžiosios paprika
  • 150 g vyšninių pomidorų
  • 150 g agurkų
  • 300 g konservuotų avinžirnių
  • 150 g juodųjų alyvuogių
  • 150 g Fetos sūrio
  • Saujelė kalendros

Užpilui:

  • ½ žaliosios citrinos sulčių
  • ½ žaliosios citrinos žievelės
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Pipirų

Gaminimas
 

  • Kuskusą išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės perplaukite tekančiu vandeniu. Atvėsinkite.
  • Paprikas, svogūną, pomidorus ir agurkus supjaustykite kubeliais. Fetą sutrupinkite, o alyvuoges supjaustykite žiedeliais.
  • Iš nurodytų ingredientų sumaišykite užpilą.
  • Paruoškite salotas. Prieš patiekiant apibarstykite pjaustyta kalendra.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas