Trupininis pyragas su slyvomis

Yra tokių desertų, kurie ne tik džiugina skonio receptorius, bet ir sukuria namuose ypatingą jaukumą. Trupininis pyragas su slyvomis – būtent toks. Trapus, kvapnus ir trapus – jis tobulai tinka tiek prie rytinės kavos, tiek kaip desertas su kaušeliu ledų.

Jį pagaminti paprasta, nereikia įmantrių ingredientų ar sudėtingų technikų. Tai pyragas, kurį kepu, kai norisi kažko ypatingo be didelių pastangų.

Meniu planavimas

Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą

Trupininis pyragas su slyvomis

Pyragas, kurio gabalėlio neatsisakys ne tik klasikos mėgėjai!
Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
kepimas 50 minutes
Patiekalas Desertas
Virtuvė Lietuvos
Porcijos 8

Reikės
  

Tešlai:

  • 420 g miltų
  • 200 g šalto sviesto
  • 100 g cukraus
  • 1 didelio kiaušinio mažesnių prireiks dviejų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnio druskos

Įdarui:

  • 150 g džiovintų slyvų
  • 400 ml slyvų džemo

Gaminimas
 

  • Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi.
  • Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Suberkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, įmuškite kiaušinį. Išmaišykite ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausite vientisą masę.
  • Du trečdalius paruoštų tešlos pirštais paskirstykite kepimo formos dugne. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
  • Ant apkepto pagrindo tolygiai paskirstykite pjaustytas džiovintas slyvas ir slyvų džemą.
  • Viršų apiberkite likusiais tešlos trupiniais.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min., kol pyrago paviršius taps gražiai auksinės spalvos.
  • Prieš pjaustant visiškai atvėsinkite.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas