Tortas „Atostogų ritmu”

Šiam vasariška gaivai dvelkiančiam torui reikės:

  • Damų piršteliai pagrindui (priklauso nuo formos į kurią darysite tortą dydžio)
  • 400ml grietinėlės (35%)
  • 250g maskarponės
  • apie 500g šilauogių
  • 40g cukraus
  • 20g želatinos
  • ½ citrinos sultys

Želatiną užpilam keletu šaukštų virinto, kambario temperatūros vandens ir paliekam bent 10min. išbrinkti. Tada ištirpinam garų vonelėje ir paliekam atvėsti. Damų pirštelius prieš išklojant formos dugną reiktų labai trumpai pamirkyti kavoje arba kakavoje. Galima naudoti ir sultis arba sirupu paskanintą vandenį. Tiesiog pasirinkite ką mėgstate arba ko tuo metu kai gaminate tortą norisi.

Grietinėlę kartu su cukrumi ir citrinos sultimis išplakite iki standžių putų. Sudėkite maskarponę ir viską išplakite iki vientisos masės. Mentele įmaišykite šilauoges ir supilkite kiek pravėsusią želatiną. Supilkite gautą masę į uždarą formą ir palikite sustingti, geriausiai per naktį. Prieš patiekiant papuoškite uogomis ir mėtomis.

Skаnaus!!!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *