
Ingredientai:
- 250g universalių miltų
 - 150g baltojo cukraus
 - 150g sviesto
 - 3 kiaušiniai
 - 1/2 puodelio stambiai pjaustytų pistacijų
 - 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
 - 1 citrina
 - žiupsnelis druskos
 
Glajui:
- 1 puodelis cukraus pudros
 - 7 šaukšteliai citrinos sulčių
 - 50g smulkiai pjaustytų pistacijų
 


- Orkaitę įkaitinkite iki 170C.
 - Į didelį dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir sumaišykite. Įtarkuokite citrinos žieveles, įmaišykite pistacijas.
 - Atskirame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė pabaltuos. Plakant plona srovele supilkite lydytą sviestą ir citrinos sultis.
 - Gautą masę supilkite į sausus ingredientus ir išmaišykite mentele. Nepermaišykite! Baikite maišyti iškart kai tik pradeda nesimatyti miltų.
 - Keksiukų formeles išklokite popierėliais ir pilkite tešlą maždaug ¾ formelės. Kepkite 170C orkaitėje 20–25 minutes arba tol, kol jų viršus šiek tiek paruduos.
 - Kol keksiukai vėsta, paruoškite glajų. Į nedidelį dubenį suberkite cukraus pudrą ir supilkite citrinos sultis. Išplakite iki vientisos masės.
 - Kai keksiukai visiškai atvės, kiekvieną aptepkite nedideliu kiekiu glajaus, ant viršaus pabarstykite kapotų pistacijų!
 
Skanaus!

					
					
					
					
					
					


