
Jei manai, kad turi gerą ryžių pomidorinės receptą – parodysiu, kaip pasigaminti fantastišką.
Visas skonis slypi marinuotuose pomidoriukuose , kuriuos ir naudoju šiame recepte, ir pomidorų tyrėjė iš amoredeli.lt
Ir svarbiausia – jokio sultinio, tik sodrus ir turtingas skonis.
Rekomenduoju šį receptą išsisaugoti – ne tik dėl skonio, bet ir dėl to, kaip šis receptas išgelbėja dienas, kai šaldytuve tuščia, bet norisi skaniai pavalgyti. Tereikia turėti stiklainį marinuotų pomidoriukų, pomidorų tyrės ir ryžių.

Ryžių pomidorinė
Reikės
- 290ml marinuotų pomidoriukų (stiklainis)
- 250ml pomidorų tyrės (stiklainis)
- 4-5 pomidorai
- 1 paprika
- 1 česnako galvutė
- 1 1/2 stikl. ryžių išvirti iš anksto
- Džiovinto raudonėlio
- Druskos pipirų
- Daug šviežio baziliko
- Šlakelio alyvuogių aliejaus aštraus
Gaminimas
- Į kepimui tinkamą indą dėkite pjaustytus pomidorus, papriką ir česnako galvutę.
- Apibarstykite raudonėliu, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Kepkite apie 30min. iki 190C įkaitintoje orkaitėje.
- Iškepus išspauskite česnaką, supilkite pomidorų tyrę, marinuotus pomidorus, aš įpilu dar ir kelis šaukštus pomidoriukų marinato. Sutrinkite trintuvu.
- Į puodą dėkite išvirtus ryžius, užpilkite juos gauta mase ir pridėkite gausiai baziliko. jei truksta šilumos pakaitinkite.
- Patiekite su chiabata arba feta.
Recepto draugas amoredeli.lt prekiaujanti aukščiausios kokybės produktais tiesiai iš Italijos.