
Kartais ima ir nutinka, kad norisi kažko paprasto, bet kartu ir ypatingo. Šis troškinys būtent toks ir yra: pupelės, sultingi pomidorai ir feta, kuri viską paverčia mažu stebuklu lėkštėje ir vos per dvidešimt minučių darbo virtuvėjė nukelia skoniais tiesiai į Italiją!
Troškiniui gaminti naudoju pomidorų tyrę iš amoredeli.lt Užsukite pasižvalgyti, nes aš niekad nenustosiu sakyti, kad skaniems patiekalams reikalingi kokybiški produktai. O COPOBIANCO pomidorai būtent toki ir yra. Net kaimynai atėjo klausti ką čia gaminu, kad kvepia kaip Italijoj.

Toskanos pupelių troškinys su saulėje džiovintais pomidorais ir feta.
Reikės
- 2 skardinių virtų sviestinių pupelių
- 100 g džiovintų vyšninių pomidorų
- 3 skiltelių česnako
- 550 ml ekologiškų vyšninių pomidorų tyrės
- 1 šaukštelio itališkų prieskonių (čili dribsniai, kalendra, raudonėlis, bazilikas)
- Alyvuogių aliejaus kepimui
- Druskos pipirų
- 150 g fetos
- Parmezano
- Bazilikų
Gaminimas
- Česnaką pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol paskleis aromatą. Sudėkite priekonius, jiems sušilus – saulėje džiovintus pomidorus, juos trumpai pakepinkite.
- Supilkite pomidorų tyrę, berkite itališkus prieskonius, druską, pipirus, leiskite kelias minutes pasitroškinti.
- Įmaišykite sviestines pupeles, troškinkite dar 5–7 minutes, kol skoniai susijungs. Sudėkite kubeliais pjaustytą fetą.
- Patiekiant pabarstykite parmeznu ir bazilikais
- Patiekite su skrudinta čabata, įtrinta česnaku – paprasta, bet nepaprastai skanu!
Recepto draugas amoredeli.lt prekiaujanti aukščiausios kokybės produktais tiesiai iš Italijos.